fbpx
Skip to main content
Iplux® tuinverlichting op zonne-energie
Tuinverlichting op zonne-energie

vinkjeDuurzaamvinkjeDraadloosvinkjeGéén energieverbruikvinkjeBrandduur 15 uurvinkje30 dagen proberenvinkjeGratis verzending

vinkjeHoge kwaliteit vinkjeBrandduur 15 uur

Wat maakt Iplux® de beste solar tuinverlichting?

Er is veel solar verlichting te koop, maar hoe weet je nu wat goede kwaliteit is? Veel producten zijn matig van kwaliteit waardoor ze niet geschikt zijn als volwaardige tuinverlichting:

  • De lichtopbrengst is te laag
  • De brandduur is te kort
  • De lichtkleur is niet sfeervol
  • De afwerking is onvoldoende

Daarbij is goedkoop vaak duurkoop en gaan lage kwaliteit solar lampen vaak maar 1 seizoen mee. Dat is uiteindelijk niet goed voor de portemonnee en het klimaat.

In dit artikel leggen we je uit welke kwaliteitseisen Iplux® hanteert om de beste solar verlichting ooit te produceren. Onze producten staan in vele toplijsten van best geteste lampen op zonne-energie:

Kwaliteitseis 1: zonnepaneel met hoog rendement

Er zijn grofweg twee verschillende soorten zonnepanelen verkrijgbaar, monokristalijn en polykristalijn. Monokristallijne zonnepanelen bestaan uit één kristal van silicium en hebben een uniforme kleur. Het productieproces is complex en duur, maar leidt tot hogere efficiëntie en vermogen per oppervlakte-eenheid. Polykristallijne zonnepanelen daarentegen zijn gemaakt van meerdere kleine siliciumkristallen en hebben een onregelmatige kleur. Ze zijn goedkoper om te produceren, maar minder efficiënt dan monokristallijne panelen.

✓ Iplux® maakt gebruik van hoog rendement monokristallijne zonnepanelen die ook werken op bewolkte dagen. Door het gebruik van deze hoge kwaliteit daglicht panelen wordt er altijd voldoende energie opgewekt, ongeacht het weer.

Kwaliteitseis 2: efficiënte accu met een lange levensduur

Naast een krachtig zonnepaneel is het belangrijk dat er ook voldoende energie opgeslagen kan worden. Lage kwaliteit solar lampen zullen vaak zijn voorzien van een lage capaciteit accu om kosten te besparen. Het resultaat hiervan is dat er niet genoeg energie opgeslagen kan worden om de lamp lang te laten branden. Daarbij gaat deze accu vaak maar één of twee seizoenen mee waarna deze een groot deel van zijn kracht verliest. Dat is uiteindelijk niet goed voor de portemonnee en het klimaat.

 Iplux® solar lampen zijn voorzien van de laatste technologie LifePO4 accu’s met minimaal 6,000mAh. Het voordeel van deze accu is dat deze meer energie kan opslaan in dezelfde hoeveelheid gewicht en volume. Bovendien hebben deze accu’s een langere levensduur en kan deze meer laadcycli doorstaan dan traditionele loodzuur- of lithium-ion-accu's.

Kwaliteitseis 3: slim batterij-management systeem

Een zeer belangrijk aspect van een kwalitatief goede solar lamp is de toepassing van een slim batterij-management systeem. Solar lampen die niet voorzien zijn van een dergelijk systeem zullen slechter presteren en minder lang mee gaan. De energie uit de accu wordt dan direct uitgeput. Het resultaat is een lamp die al vroeg op de avond door zijn energie heen is. Een slim batterij management systeem kan de levensduur van de batterij verlengen, de veiligheid verbeteren en de communicatie met de LED lichtbron reguleren voor een langere brandduur.

 Iplux® producten maken gebruik van een uniek batterij-management systeem. Dit systeem is de afgelopen jaren doorontwikkeld om twee doelen te bereiken. Enerzijds het garanderen van een jarenlange levensduur. Anderzijds het produceren van een brandduur tot wel 15 uur bij een volgeladen accu.

Kwaliteitseis 4: zuinige en sfeervolle LED lichtbron

De voorgaande kwaliteitseisen staan allemaal in dienst van het aansturen van de lichtbron. Het is daarom belangrijk dat de lichtbron zuinig is om optimaal te profiteren van de opgewekte energie. LED lichtbronnen zijn superzuinig en gaan jarenlang mee. Echter is het ook belangrijk dat de lichtbron een sfeervol licht uitstraalt. Het licht mag niet te fel zijn maar ook niet te zwak. Daarnaast is de kleurtemperatuur bepalend voor de sfeer. Koud wit wordt al snel als ongezellig ervaren. Daartegenover geeft een te geel  licht een kermisachtige sfeer. Tot slot, de CRI waarde is een belangrijke maatstaf voor hoe goed een lichtbron de kleuren van objecten kan weergeven in vergelijking met normaal daglicht.

 Iplux® solar lampen zijn voorzien van de laatste technologie LED verlichting. Hierdoor kunnen wij zowel de levensduur al de brandduur optimaliseren. Onze producten bereiken een CRI waarde van 85 waardoor ze uw tuin natuurgetrouw verlichten. De kleurtemperatuur die gebruikt wordt is voornamelijk 2700K, een sfeervol warm wit licht.

Kwaliteitseis 5: IP65 afwerking

IP65 is een internationale norm voor de beschermingsgraad van elektrische apparatuur. Een IP65 afwerking betekent dat de behuizing van tuinverlichting volledig stofdicht is en beschermd is tegen spuitwater vanuit alle richtingen. Dit maakt het geschikt voor gebruik buitenshuis en onder verschillende weersomstandigheden. Goedkopere solar lampen zijn vaak voorzien van een lagere IP-waarde. Door de seizoenen heen kan dit zorgen voor vochtproblemen en defecten.  

 Iplux® producten zijn doorontwikkeld om de IP-65 waarde te behalen. Dit komt terug in de naadloze aansluiting van de componenten, de gecoate afwerking van het aluminium en de bescherming van de accu. Hierdoor kunnen onze lampen het gehele jaar buiten staan en ook veilig afgespoeld worden met een tuinslang.