fbpx
Skip to main content
Iplux® tuinverlichting op zonne-energie
Tuinverlichting op zonne-energie

vinkjeDuurzaamvinkjeDraadloosvinkjeGéén energieverbruikvinkjeBrandduur 15 uurvinkje30 dagen proberenvinkjeGratis verzending

vinkjeHoge kwaliteit vinkjeBrandduur 15 uur

Veelgestelde vragen

Verzenden & retourneren
Klik hier voor alle informatie.
 
Bestellen & betalen
Klik hier voor alle informatie.

Prijzen

Alle prijzen in de webwinkel zijn inclusief 21% B.T.W.

Waar kan ik terecht als ik een vraag heb over mijn bestelling of levering?
We doen ons uiterste best om uw bestelling met de meeste zorg te behandelen. Is er desondanks toch wat misgegaan met uw bestelling of de levering, dan horen wij dit graag van u.
 
Neemt u daarvoor dan zo spoedig mogelijk contact ( binnen 48 uur ) met ons op, zodat we u verder kunnen helpen.
 
Ik kan mijn vraag niet vinden op deze pagina?
U kunt altijd contact met ons opnemen via het contactformulier.
 
Wij zullen dan ons uiterste best doen om uw vraag te beantwoorden.

Garantie
2 jaar garantie op alle onderdelen. Mocht er een onderdeel kapot gaan binnen deze tijd wordt deze kostenloos (in overleg) vervangen/gerepareerd.

Waarom geeft mijn lamp weinig licht?
Voor het beste resultaat moet u de verlichting monteren waar zoveel mogelijk zon komt. Solar verlichting wordt het snelst en volledig opgeladen wanneer het armatuur in direct zonlicht staat. Als Solar armaturen geplaatst worden in directe of half schaduw worden ze minder snel of niet volledig opgeladen.

Hieronder vindt u meer solar informatie, klik op de titel om meer te lezen over het onderwerp.

Solarverlichting staat letterlijk voor zonverlichting, dus verlichting op zonne-energie. Hierbij is geen extra stroom nodig. Met name op plaatsen waar stroom niet zomaar voorhanden is, wordt daarom veel gebruik gemaakt van deze techniek.
Met het verschijnen van de LED verlichting is solar verlichting een zeer interessant en bruikbaar product geworden. Vanwege het lage energieverbruik van de LED lichtbron kan namelijk een relatief lange brandduur verwezenlijkt worden met een compacte accu.
Tuinverlichting op zonne-energie werkt eigenlijk heel simpel: In het armatuur zit een zonnepaneel met zonnecellen die het zonlicht overdag opvangt. Dit zonlicht wordt omgezet in elektriciteit en opgeslagen in de accu. Wanneer het donker wordt schakelt het armatuur automatisch in en wordt de opgeslagen stroom uit de accu gebruikt. Hierdoor is het niet nodig om het armatuur aan te sluiten op een stopcontact.
Het aantal zonuren waaraan de accu zich overdag kan opladen bepaalt het aantal branduren bij duisternis. Direct zonlicht werkt hierbij het snelste. Bij minder zonuren of regenachtig weer wordt de accu minder snel opgeladen. Op schaduwrijke plaatsen zal het armatuur dus minder snel opladen. Houd hier rekening mee bij het plaatsen van het armatuur.
Hoe helderder en lichter de dag, hoe meer energie er opgewekt wordt. Daarbij verzamelen grote zonnepanelen meer zonne-energie dan kleine. Ook de kwaliteit van het zonnepaneel is belangrijk: Gelukkig maakt SolarLEDverlichting uitsluitend gebruik van hoogwaardige materialen die het hoogste rendement van alle typen zonnepanelen garanderen.
Afhankelijk van het soort solar verlichting die u kiest, kan de lichtsterkte enorm verschillen. Deze lichtsterkte wordt aangegeven in lumen. De lichtsterkte van SolarLEDverlichting heeft maar liefst een lichtsterkte van 400 tot 450 lumen indien volledig opgeladen. Dit is vergelijkbaar met een 40 watt gloeilamp.
In de regel geldt hoe groter het vermogen van de accu hoe feller en langer solar verlichting ingeschakeld kan blijven. Echter, zal een armatuur met veel lichtopbrengst, dus met en hoog aantal lumen minder goed en lang kunnen branden bij een beperkt vermogen van de accu. Het accuvermogen moet dus in goede verhouding staan met het aantal lumen. SolarLEDverlichting gebruikt een type accu met de meest recente accu ontwikkelingen. Deze accu’s zijn zeer goed bestemd tegen temperatuur schommelingen, duurzamer dan oude accu’s, gaan vele malen langer mee en ze kunnen veel meer stroom opslaan. De accu’s zijn de beste in hun soort en zijn uitermate geschikt voor dit type armatuur.
 
Het automatische dim-systeem van SolarLEDverlichting. Onze armaturen hebben ingebouwde software die aanzienlijk het aantal branduren en levensduur verlengen van de accu. Door accu besparende technologie zal het licht namelijk automatisch stapsgewijs dimmen wanneer de accu leeg raakt. Dankzij deze technologie kan de verlichting tot wel 15 uur ingeschakeld blijven. Ook zorgt dit systeem voor de best mogelijke condities voor de accu ter bescherming.
Tevens hebben wij een wandarmatuur serie in het assortiment die standaard branden op een gedimde stand en bij detectie van beweging op de volle 100% gaan branden. Deze lampen bieden het beste van 2 werelden: er brandt altijd licht, maar toch blijft de batterij bespaard omdat het continu licht op een laag vermogen aan staat.
Onze armaturen kunnen goed tegen ons Hollandse weertype. Het is belangrijk dat al onze armaturen zijn beschermd tegen water, stof en overige invloeden van buitenaf. Dit wordt aangegeven in een zogenaamde IP-waarde. IP staat voor Ingress Protection en betekent beschermingsgraad. Hoe hoger de IP waarde van een armatuur hoe beter deze is beschermd. Onze armaturen hebben een IP65 waarde en zijn dus goed beschermd.
 
Voorbeelden van IP-waardes:
IP20 Stofdicht
IP21 Drupwaterdicht
IP23 Regenwaterdicht
IP44 Spatwaterdicht
IP54 Spatwaterdicht/ Stofvrij
IP65 Beschermd tegen waterstralen
IP67 Stofdicht/ Onderdompeling water 30 min
IP68 Stofdicht/ Beschermd tegen verblijf onder water
Gangbare Solar tuin verlichting zijn niet altijd even mooi om te zien of werken vaak niet naar behoren. Het zonnepaneel is daarbij duidelijk zichtbaar aanwezig of te klein om voldoende licht op te vangen. Het licht is daarnaast vaak zwak en kil van kleur. Maar inmiddels is er op kwalitatief gebied veel verbetert en zijn er kwalitatief betere en mooiere armaturen te verkrijgen. Bij SolarLEDverlichting is het zonnepaneel mooi weggewerkt in het armatuur. De lichtsterkte is daarbij voldoende en de kleur van het licht zeer warm wit. Zo kunt u met solarLEDverlichting genieten van een prettig en sfeervolle buitenverlichting.
In principe is het gehele armatuur natuurlijk volledig automatisch en geheel onderhoudsvrij. Om optimaal plezier te hebben van onze armaturen is een goede reiniging op zijn tijd een goed idee. Zo kan het zonnepaneel maximaal zonne-energie opvangen en het armatuur maximaal het licht uitstralen dat het aan energie heeft gewonnen die dag.
Energiezuinig.
Een solar armatuur werkt op zonne-energie. De zon laadt de accu op. Een solar armatuur heeft dus geen invloed op uw elektriciteitsrekening .

Geen kabels nodig.
Solarverlichting heeft geen elektriciteit nodig. Dat betekent dat u voor onze armaturen geen stroompunten of kabels hoeft aan te leggen.

Eenvoudig verplaatsbaar. 
Omdat er geen kabels nodig zijn, is het eenvoudig om de verlichting te verplaatsen. Het wijzigen van de inrichting van de tuin gaat niet gepaard met graaf werkzaamheden om (kostbare) grondkabels aan of te verleggen.  

Schemerschakelaar.
Door de schemerschakelaar treed het licht automatisch in bij schemer en schakelt automatisch weer uit bij licht.

Oplaadbaar.
SolarLEDverlichting wordt volledig automatisch opgeladen. Sterker nog, het is beter voor alle elektronica dat het armatuur ingeschakeld blijft waardoor elektronica “bezig” blijft en dus niet kan “verdampen”.

Lichtopbrengst en kwaliteit.
Tegenwoordig zijn de accu’s voorzien van meer capaciteit en de LED’s van hogere kwaliteit. Te samen met hoge kwaliteit zonnepanelen zijn onze armaturen een volwaardige lichtbron in uw tuin.

Materiaal.
Onze armaturen bestaan volledig uit aluminium. Deze zijn vervolgens gepoedercoat en afgebakken voor de meest duurzaam mogelijke afwerking.

Duurzaam.
Behalve dat onze armaturen zijn opgebouwd uit alleen maar top materialen en technologie kunnen wij onze armaturen ook voorzien van een refurbishment indien er buiten de garantie periode defecten ontstaan. Neem contact op voor mogelijkheden.

Garantie.
2 jaar garantie.