fbpx
Skip to main content
Iplux® tuinverlichting op zonne-energie

Tuinverlichting op zonne-energie

vinkjeDuurzaamvinkjeDraadloosvinkjeGéén energieverbruikvinkjeBrandduur 15 uurvinkje30 dagen proberenvinkjeGratis verzending

vinkjeHoge kwaliteit vinkjeBrandduur 15 uur

Lichtplan maken met solar lampen?

Een goed verlichte tuin is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar verhoogt ook de veiligheid en functionaliteit, vooral tijdens de avonduren. Solar lampen, zoals die van Iplux®, bieden een milieuvriendelijke en kostenefficiënte manier om je tuin 's nachts te verlichten. Wil je meer weten over de werking van solar lampen klik dan hier. In dit uitgebreide artikel nemen we je mee door het proces van het creëren van een effectief lichtplan voor je tuin met behulp van Iplux® solar lampen. Wil je toch liever professioneel advies neem dan contact met ons op.

Stap 1: Bepaal je verlichtingsdoel

Voordat je begint met het plannen van je tuinverlichting, is het cruciaal om je verlichtingsdoelen te bepalen. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen die je kunt meenemen in je lichtplan:

 1. Functioneel of sfeervol? Wil je functionele verlichting voor paden en trappen, of zoek je eerder sfeerverlichting om een gezellige ambiance te creëren? Het combineren van beide is ook een optie.
 2. Specifieke gebieden? Identificeer de gebieden in je tuin die je wilt verlichten. Dit kan variëren van terrassen en bloembedden tot bomen en sculpturen. Dit is het moment om de highlights in je tuin een podium te geven.
 3. Extra functies? Overweeg of je de verlichting wilt gebruiken om bepaalde functies te vervullen, zoals het benadrukken van specifieke gebieden, het verlichten van zitplaatsen, of het verbeteren van de veiligheid.
 4. Vergeet bekabeling! Bedenk dat solar lampen zoals die van Iplux® energiezuinig zijn en bijdragen aan duurzaamheid. Tevens zijn er geen graaf- of installatie werkzaamheden benodigd. Hierdoor hoef je in het lichtplan geen rekening te houden met bestaande of nieuwe stroompunten.

Stap 2: Kies passende Iplux® solar lampen

Iplux® biedt een uitgebreide selectie hoogwaardige solar lampen die geschikt zijn voor verschillende toepassingen. Uiteraard zijn ze allemaal volledig draadloos waardoor je complete vrijheid hebt bij het ontwerpen van een lichtplan. Hier zijn twee overwegingen bij het kiezen van de juiste Iplux® solar lampen:

 1. Lichtopbrengst: De lichtopbrengst wordt gemeten in lumen. Kies Iplux® lampen met de juiste lichtopbrengst voor de beoogde toepassing. Functionele verlichting heeft meer lumen nodig dan sfeerverlichting. Een combinatie van hoge en lage lichtopbrengst geeft een speels en dynamisch effect.
 2. Stijl en Ontwerp: Iplux® biedt lampen in diverse stijlen en ontwerpen. Selecteer lampen die passen bij de esthetiek van je tuin, of dat nu modern, klassiek, of eigentijds is. Richt je tuin vervolgens in met verschillende lampen uit dezelfde stijl serie voor het creëren van een mooi geheel.

Stap 3: Plaatsing van Iplux® Solar Lampen

De juiste plaatsing van de Iplux® solar lampen is essentieel voor een effectief lichtplan. Hier zijn enkele tips voor een professionele opzet:

 1. Paden en treden: Zorg ervoor dat Iplux® lampen langs tuinpaden, opritten en treden worden geplaatst om de veiligheid te verbeteren en duidelijk zicht te bieden in het donker. Dit minimaliseert tevens het risico op struikelen.
 2. Accentverlichting: Gebruik Iplux® grondspots om specifieke elementen in je tuin te belichten, zoals bomen, sculpturen of bloembedden. Dit voegt drama toe en geeft je tuin 's nachts een betoverende uitstraling.
 3. Sfeerverlichting: Overweeg om Iplux® hanglampen boven zitplaatsen te hangen om een gezellige sfeer te creëren op die mooie lange zomeravonden. Hanglampen creëren hoogte in je lichtplan en dragen bij aan de algehele sfeer van je tuin.
 4. Zorgvuldige positionering: Zorg ervoor dat de Iplux® lampen niet worden geblokkeerd door obstakels zoals bomen of struiken die toegang tot zonlicht belemmeren. Regelmatige controle en aanpassing van de lampen kunnen nodig zijn, ook met de wisselingen van de seizoenen.

Stap 4: Periodiek onderhoud

Iplux® solar lampen vereisen over het algemeen weinig onderhoud, maar periodieke zorg is nog steeds nodig om de prestaties te behouden. Hier zijn enkele onderhoudstips:

 1. Reiniging: Reinig regelmatig de zonnepanelen en lampen om ervoor te zorgen dat ze niet worden belemmerd door vuil, stof of bladeren. Dit garandeert een optimale opvang van zonne-energie.
 2. Batterijen: Iplux® biedt producten met duurzame batterijen voor een langere levensduur. Mochten de batterijen na een aantal jaren toch wat kracht verliezen dan kunnen deze altijd vervangen worden.

Stap 5: Geniet van je prachtige lichtplan

Met Iplux® solar lampen heb je niet alleen een goed verlichte tuin, maar ook een betoverende buitenruimte waar je het hele jaar door van kunt genieten. Of je nu ontspant na een lange dag of gasten ontvangt, de juiste verlichting kan een wereld van verschil maken. De keuze voor duurzame en energiezuinige Iplux® lampen draagt ook bij aan een milieubewustere levensstijl. Dus ga aan de slag, creëer je lichtplan, en geniet van de schoonheid en functionaliteit van je verlichte tuin, zelfs wanneer de zon ondergaat. Met Iplux® zet je de eerste stap naar een betoverende buitenruimte voor elk seizoen.

Solarledverlichting.nl

Lichtplan

Wilt u met licht eenheid en emotie in uw tuin creëren en daarnaast de sterke punten van de tuin of het buitenverblijf uitlichten, dan kunnen wij een lichtplan op maat voor u maken.

Hoe werkt het?

Wij letten op de sfeer van de omgeving en de elementen die hierin verwerkt zijn en vertalen deze beleving door naar één van onze vijf series. Door verschillende type lampen uit één serie te kiezen, bijvoorbeeld wandlampen en staande lampen, kunnen wij alle mogelijke accenten aanbrengen en eenheid en rust creëren. Geniet optimaal van het samenspel van sfeervol licht.

Heeft u nog vragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Solar tuinverlichting van Iplux®

 • Hoge kwaliteit LED buitenverlichting

 • Brandt langer, krachtiger en sfeervoller

 • Tot wel 15 uur warm wit licht
 • Draadloos en gemakkelijk te installeren
 • Weerbestendig en waterproof
 • Vijf luxe series voor elke tuin
 • Duurzaam en géén energieverbruik

Onze solarledverlichting werkt op zonne-energie en heeft dus geen invloed op uw energierekening.