fbpx
Skip to main content
Iplux® tuinverlichting op zonne-energie
Tuinverlichting op zonne-energie

vinkjeDuurzaamvinkjeDraadloosvinkjeGéén energieverbruikvinkjeBrandduur 15 uurvinkje30 dagen proberenvinkjeGratis verzending

vinkjeHoge kwaliteit vinkjeBrandduur 15 uur

Waar plaats je een solar lamp? Veel voorkomende toepassingen

Solar lampen kunnen voor veel verschillende doeleinden gebruikt worden. Over het algemeen zijn dit locaties waar geen stroompunt beschikbaar of gewenst is en er voldoende zonlicht is. Solar lampen zijn draadloos en daardoor overal te plaatsen. Iplux® solar verlichting kan geplaatst worden op zowel harde als zachte ondergronden of aan de wand.

Solar lamp voor in de tuin

In dit artikel kun je veel voorkomende toepassingen en locaties vinden waar solar lampen worden gebruikt. Deze locaties variëren van tuin of oprit, tot camping, begraafplaats of op de boot. Op veel van deze locaties zijn solar lampen een perfect alternatief voor verlichting op elektra. Laten we hieronder dieper ingaan op de verschillende locaties:

Solar lampen in de tuin?
Solar lampen aan de schutting?
Solar lampen langs de oprit?
Solar lampen op het balkon?
Solar lampen op de camping?
Solar lampen als straatverlichting?
Solar lampen op parkeerplaatsen?
Solar lampen als graflicht?
Solar lampen op de boot en steiger?
Solar lampen op festivals en evenementen?
Solar lampen op de golfbaan?
Solar lampen op vakantieparken?
Solar lampen in pretparken en dierentuinen?
✓ Solar lampen op het strand?

Bekijk hier het gehele assortiment aan hoge kwaliteit solar verlichting.
Heb je advies nodig voor een andere particuliere of zakelijke toepassing? Neem dan contact met ons op.

Solar lampen in de tuin?

Solar lampen zijn perfect voor de tuin omdat ze draadloos zijn. Je hoeft je geen zorgen te maken over kabels die door de borders of over het terras lopen. De lampen laden zichzelf op met zonne-energie en verspreiden 's avonds een warm wit licht, waardoor je tuin zowel sfeervol als praktisch verlicht wordt zonder extra kosten. Combineer verschillende soorten solar lampen om een gezellige setting te creëren . Of kies voor een solar lichtsnoer voor decoratief sfeerlicht. In vergelijking met elektrische lampen zijn solar lampen voor in de tuin kostenefficiënt en milieuvriendelijk, en je vermijdt de installatiekosten van bedrading.

Solar LED lamp in tuin

Solar lampen aan de schutting?

Solar lampen aan de schutting zijn ideaal omdat ze draadloos zijn en daardoor heel eenvoudig te installeren zijn. Ze worden dan ook steeds vaker gekozen door particulieren en hoveniers. Solar wandlampen verlichten niet alleen de schutting zelf, maar ook de donkere hoekjes in de tuin.

Solar_LED_wandlamp_aan_de_schutting_1

Omdat het licht vanuit de hoogte komt geeft het een mooi lichteffect mee waardoor je tuin ook groter lijkt in de avond. Wandlampen op zonne-energie zijn betrouwbaar, efficiënt en voegen een gezellige sfeer toe. In vergelijking met elektrische alternatieven zijn ze veel gemakkelijker te installeren. En mocht je op termijn de locatie van de lamp aan de schutting toch willen veranderen dan is dit in een handomdraai gebeurd.

Solar lampen langs de oprit?

Solar lampen langs de oprit bieden een warm welkom en een luxe uitstraling bij aankomst. Ze verbeteren de zichtbaarheid en veiligheid 's nachts, en je hoeft niet te rommelen met stroomaansluitingen langs de oprit. Het installatiegemak en de duurzame werking maken ze perfect voor de oprit. In vergelijking met elektrische lampen zijn ze energie-efficiënt en verminderen ze de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet. Kies voor staande lampen of juist hoge lantaarns om de accenten van je oprit te benadrukken.

Solar_LED_lampen_langs_de_oprit

Solar lampen op het balkon?

Op het balkon zijn solar lampen handig omdat hier vaak geen elektra aanwezig is of omdat deze stopcontacten op een onhandige locatie zitten. Door je balkon in te richten met solar lampen kun je veel verschillende settingen creëren:
     ✓ Plaats solar wandlampen aan de gevel om verlichting vanaf boven te laten schijnen.
     ✓ 
Installeer staande solar lampen in de hoeken van het balkon om de ruimte optisch groter te laten lijken.
     ✓ 
Hang een solar lichtsnoer over de balkonreling of aan de gevel voor extra sfeer.

Solar_LED_verlichting_op_balkon

Of het nu gaat om een romantische avond of een gezellig diner met vrienden, gebruik solar lampen op jouw favoriete manier en tover je balkon om in een sfeervolle buitenruimte. In vergelijking met elektrische lampen zijn solar lampen flexibeler, gemakkelijker te verplaatsen en energiezuiniger, de perfecte keuze voor het balkon. Hier kun je meer lezen over het maken van het ideale lichtplan.

Solar lampen op de camping?

Solar lampen zijn onmisbaar tijdens het kamperen. Ze zijn licht van gewicht, gemakkelijk op te laden met zonne-energie en zorgen ervoor dat je geen stopcontacten of verlengsnoeren nodig hebt. Of je nu kampeert in een caravan of tent, je zult veel buiten zijn en juist op deze plekken is er vaak geen stroom aanwezig.

Solar_LED_lampen_voor_op_de_camping

Als je kiest voor hoogwaardige solar verlichting voor op de camping dan kun je genieten van betrouwbare verlichting voor de lange zomeravonden. Combineer solar tuinspots met een aantal staande lampen en een lichtsnoer en tover je kampeerplek om tot een gezellig terras. Tevens werk je ook mee aan een groenere manier van kamperen omdat je geen energie gebruikt. Kortom, wordt één met de natuur en kies voor solar lampen voor op de camping.

Solar lampen als straatverlichting?

Hoogwaardige solar verlichting is ook uitermate geschikt als straatverlichting. Voor straatverlichting is het belangrijk dat de verlichting fel genoeg is en de lampen een lange brandduur hebben. Hoge solar lantaarns worden steeds vaker ingezet als straatverlichting omdat ze draadloos zijn en daardoor overal te plaatsen zijn. Ze verminderen ook de ecologische voetafdruk en maken hiermee het straatbeeld een stukje duurzamer. In vergelijking met traditionele straatverlichting zijn solar lampen kostenefficiënt en vereisen ze geen elektriciteitsinfrastructuur. Hierdoor kiezen steeds meer huiseigenaren en ook gemeentes voor solar verlichting op straat.

Solar_LED_lantaarn_voor_straatverlichting

Solar lampen op parkeerplaatsen?

Het is fijn om in de avond een verlichte parkeerplaats te hebben. Dit creëert extra veiligheid maar maakt het ook handiger om te parkeren als je ’s avonds thuiskomt. Solar lampen bieden betrouwbare verlichting zonder extra energieverbruik, wat voordelig is voor zowel bedrijven, particulieren en het milieu. Installatie is eenvoudig omdat de straat niet open gehaald hoeft te worden om stroomdraden te installeren. Veranker de verlichting in de grond  met anti-diefstal keilbouten en je verlichting staat muurvast. Of hang een solar wandlamp aan de gevel of carport boven de parkeerplaats om licht vanaf boven te laten schijnen. In vergelijking met traditionele verlichtingssystemen is de keuze voor een solar lamp voor je parkeerplaats kostenefficiënt en goed voor het milieu.

Solar lampen als graflicht?

Steeds vaker worden solar lampen ingezet als graflicht. Er is namelijk vrijwel nooit stroom beschikbaar waardoor het gebruik van zonne-energie een perfecte oplossing is om verlichting aan te brengen op een begraafplaats. Kies voor een passend graflicht op zonne-energie en plaats deze naast het graf om de grafsteen of andere waardevolle herinneringen te verlichten. Hoogwaardige solar lampen op graflocaties zijn duurzaam omdat ze geen energie gebruiken. Ze creëren een serene sfeer zonder dat er allerlei stroomkabels aangelegd hoeven te worden.

Solar_LED_lamp_als_graflicht_Grafverlichting_op_zonne-energie

Solar graflampen geven een sfeervol warm wit licht af waardoor ze een rustgevende setting creëren waarin dierbaren herdacht kunnen worden. Kortom, solar lampen komen perfect tot hun recht op begraafplaatsen en zijn veel praktischer dan elektrische lampen.

Solar lampen op de boot en steiger?

Voor watersportliefhebbers zijn solar lampen ideaal omdat ze waterproof zijn en draadloos. Verlichting op zonne-energie wordt dan ook steeds vaker gebruikt op boten, steigers en om jachthavens te verlichten. Solar lampen zijn perfect voor locaties op en rondom het water omdat hier vaak direct zonlicht beschikbaar is om de lampen optimaal op te laden. Hierdoor kun je de lampen op de volgende plekken gebruiken:

     ✓ Plaats een solar lamp op een steiger om de aanlegplek te markeren in het donker.
     ✓ Neem de solar lamp mee op de boot en plaats op het dek om ’s avonds verlichting te creëren. Hiermee hoef je boot-accu niet te gebruiken.
     ✓ Plaats een solar lamp op de pieren van een jachthaven om de vaarroute aan te duiden.
     ✓ Installeer solar verlichting op een boei om deze ook in de avond zichtbaar te maken.

Solar lampen zorgen voor betrouwbare dek- en steigerverlichting zonder gedoe met kabels. Het is op locaties op en rondom het water belangrijk om te kiezen voor solar lampen die volledig waterproof zijn zodat ze bestand zijn tegen golven en regen. In vergelijking met traditionele maritieme verlichting zijn solar lampen energiezuiniger, vereisen ze geen bekabeling en zijn ze gemakkelijk te verplaatsen of mee te nemen. Bekijk hier alle solar lampen voor op de boot en steiger.

Solar lampen op festivals en evenementen?

Solar lampen zijn perfect voor festivals en evenementen omdat dit vaak om grote buitenlocaties gaat waar vaak geen stroom binnen handbereik is. Daarbij zijn dit soort locaties vaak uitgespreid waardoor er veel zonlicht beschikbaar is om solar verlichting op te laden. Daarnaast vinden festivals of evenementen vaak plaats op verschillende locaties waardoor verlichting ook vaak weer meegenomen moet worden. Solar lampen versieren feestlocaties zonder extra energiekosten, waardoor ze een duurzame en feestelijke touch toevoegen. Daarbij verminderen ze de ecologische impact van grootschalige evenementen.

Solar_lichtsnoer_voor_evenementen_en_festivals

Kies voor solar lichtsnoeren om een gezellige sfeer te creëren of markeer belangrijke locaties op het evenement met hoge solar lantaarns. Of belicht festival tenten of informatieborden met een solar prikspot. Kortom, in vergelijking met traditionele festivalverlichting is verlichting op zonne-energie kostenefficiënt, gemakkelijk te verplaatsen en daardoor ideaal voor festivals en evenementen. Hulp nodig bij het maken een goed lichtplan voor een evenement? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

Solar lampen op de golfbaan?

Steeds meer golfbanen kiezen ervoor om de banen te verlichten met lampen op zonne-energie. De belangrijkste reden hiervoor is om energie en kosten te besparen voor het aanleggen van bekabeling. Golfbanen zijn vaak uitgestrekt en dat zou betekenen dat er kilometers lange kabels aangelegd moeten worden en dat is kostbaar en niet goed voor het milieu. Solar lampen kunnen op verschillende manieren gebruikt worden op een golfbaan:

     ✓ Plaats een solar lamp op de driving range zodat de afslagplaats goed zichtbaar is.
     ✓ Plaats een solar lamp op het puttersveld zodat deze ook in de avond gebruikt kan worden.
     ✓ Plaats solar lampen op de voetpaden langs de banen om de looproutes duidelijk te maken.
     ✓ Plaats solar lampen op het terras van het clubhuis zodat spelers in de avond kunnen nagenieten.

Solar lampen op vakantieparken?

Veel vakantieparken streven ernaar om steeds duurzamer te worden. Deze parken zijn vaak midden in de natuur gelegen en zijn er op gericht om bezoekers tot rust te laten komen. Eén zijn met de natuur en genieten met dierbaren is het motto.

Solar_LED_lamp_lantaarn_op_vakantiepark

Exact daarom is de keuze voor goede kwaliteit verlichting op zonne-energie uitermate geschikt voor dit soort parken. Solar lampen worden bijvoorbeeld geplaatst door vakantie parken om looppaden te belichten. Zo is het voor bezoekers gemakkelijk om de avond het huisje gemakkelijk terug te vinden. Daarnaast worden solar wandlampen ook vaak gebruikt om huisnummers te belichten. Tot slot, mooie aspecten van het park zoals oude bomen of grote struikgewassen worden ook vaak belicht met solar lampen om extra sfeer te creëren voor de gasten. Bekijk hier alle solar lampen die geschikt zijn voor vakantieparken.

Solar lampen in pretparken en dierentuinen?

Solar lampen zijn een slimme keuze voor pretparken en dierentuinen vanwege duurzaamheid en kostenbesparing. Ze verlichten attracties en paden op een betrouwbare manier, waardoor bezoekers kunnen genieten van een betoverende sfeer in de avond zonder extra energiekosten. In vergelijking met traditionele pretpark- en dierentuinverlichting zijn ze energiezuiniger en vereisen ze geen externe stroombronnen. Daarbij zijn ook steeds meer pretparken en dierentuinen op zoek naar manieren om duurzamer te worden en kiezen hierdoor steeds vaker voor verlichting op zonne-energie.

Solar_verlichting_voor_pretparken_en_dierentuinen

Solar lampen op het strand?

Op het strand zijn hoogwaardige solar lampen praktisch omdat ze draadloos zijn en IP65 water- en stofbestendig. Ze worden vaak gebruikt voor een avond barbecue met vrienden op het strand of om de veranda van een strandhuisje te verlichten. Solar lampen dragen bij aan een ontspannen avondsfeer aan zee en omdat ze draadloos zijn kun je ze ook gemakkelijk meenemen. In vergelijking met traditionele strandverlichting zijn ze kostenefficiënt en vereisen ze geen ingewikkelde installatie.

Solar_lamp_mogelijkheden_plaatsing_en_locatie